2014. február 3., hétfő

„Eventlines by Bo” - Élményközpontú ügyfélparti a Kempinskiben

„Eventlines by Bo” névvel, élményközpontú ügyfélpartin mutatkozott be a Multeam360 megújult rendezvényügynöksége, a Bo Event. A Multeam Events és Bo között másfél éve tartó stratégiai együttműködést követően a két ügynökség mostantól egy egységben, Bo Event néven folytatja működését a piacon. Az egyesülés 2014. január 17-én, az „Eventlines by Bo” ügyfélpartin, a Kempinski Hotelben vált hivatalossá, amelyet partnereivel közösen hozott létre tagügynökségünk.

A nem hagyományos ügyfélparti tematikája kifejezetten az inspirálódásra és az élményekkel való gazdagodásra született. A rendezvény összesen három szekcióból állt, egy interaktív, egy CSR megoldást bemutató és egy úgy nevezett Fine Branding részből.
Az interaktivitás napjainkban a rendezvények területén is egyre inkább központi témává vált. Részt venni egy rendezvényen ma már egyet kell jelentsen azzal, hogy a vendég részévé váljon a történéseknek, alakítsa és élje is át azokat. Az interaktivitás bizonyítottan hatékonyabbá teszi a kommunikációs üzenetek továbbítását is.

Ennek fényében az interaktív megoldásokat felvonultató szekcióban olyan megoldásokat mutatott be a Bo Event, mint például a „Beach Box”. A „Beach Box” nem más, mint egy három oldalán belülről megvetített doboz, amely egy 180 fokos kamerafelvételt képes megjeleníteni, 3 méteres magasságban, és amely vetített tartalmat a vendég az RFID (Radio Frequency Identification) technológiának köszönhetően egy mozdulattal meg tud változtatni.  Helyet kapott ebben a térben egy mini video-mapping megoldás is, amelynél a vendégek saját maguk tudták meghatározni a vetítés tartalmát egy tablet segítségével. Ezáltal az ott kiállított fehér huzatos széket tudták különböző mintázatúra „festeni”. A közkedvelt cinemagraph technikát tovább gondolva a résztvevők különböző professzionális szenzorok segítségével 3 különböző módon kelthették életre az ott látható – a megszokott vetítési technikán túlmutató microtiles falon megjelenítésre kerülő - állóképeket: hajszárítóval meg tudták mozdítani a vetített modell haját, szélgéppel fel tudták fújni annak szoknyáját, vagy a közelébe lépve „szemezhettek is vele”. Az installációk mellé – a Silent Disco-ban ismert módon – kétféle élőzenei aláfestés is tartozott, egy zongorista és a DJ szórakoztatta a látogatókat.

A Láthatatlan Kiállítás közreműködésével a társadalmi szerepvállalás beépítése került fókuszba, mindez pedig szórakoztató és tanító formában. Itt a látáson kívüli érzékszervek előtérbe helyezése volt a cél, különböző aktivitások segítségével – szoborfelismerés tapogatás alapján, borkóstolás, zongorázás, parfüm- és fűszerek felismerése szaglás alapján. Ennek a programnak a valódi különlegessége az volt, hogy a szervezőknek sikerült teljes (abszolút nullás) sötétséget teremtenie a Kempinski báltermének második szekciójában, akárcsak az eredeti kiállítás helyszínén. A programmal a Bo Event azt kívánta sugallni, hogy egy kis kreativitással és odafigyeléssel, szinte bármilyen a vállalat számára fontos CSR programot, ötletet bele lehet vonni a rendezvény történéseibe.

 A Fine Branding néven kialakított lounge szekcióban gondolatébresztő megoldásokkal és irányokkal szemléltette tagügynökségünk, miként válhat a branding a design részévé egy-egy rendezvényen, ezt pedig a terem négy részének eltérő módon való designolásával és berendezésével mutatták be. A Fine Branding tér bebizonyította, hogy egyszerű, néha merész megoldásokkal milyen könnyen brandingelhetőek vagy designolhatóak a legalapvetőbb rendezvényelemek, mint például a vendégasztal. 

„A gondolatébresztő megoldásokat felvonultató Eventlines rendezvényt partnereinkkel karöltve hoztuk létre erre az egyszeri alkalomra, de a márkával további terveink is vannak a jövőben” – mondta el Tordai Bálint, a Bo Event ügyvezető igazgatója.

Az esemény néhány képben:

Fine Branding

Interaktív megoldások

Interaktív bemutatószoba

Lounge

A megújult Bo Event

Beach Box