2014. július 9., szerda

Brazília

FIFA Világbajnokság megnyitó ünnepség

Habár a Jennifer Lopez és Pittbull rajongók, akik a 2014-es FIFA Világbajnokság Megnyitó showjára hangolva érkeztek kicsit csalódottak voltak a hang minősége miatt, mégis volt egy két érdekes momentum a megnyitó gálán.
A show, amelyet a Corinthians Arénában, Sao Paulo-ban tartottak egy óriási LED labdával nyílt meg, amely a 32 részvevő ország nyelvén köszöntötte a nézőket. 

A fellépők tánc iskolából és akadémiákból özönlöttek be a stadionba Brazília szimbólumait és természeti csodáit megelevenítve, úgy mint az esőcseppeket, az esőerdő fáit, vagy éppen színes virágokat. 

Az első felvonás változatosság témáját az amerikai sztárok, Pitbull és Jennifer Lopez zárta, amelyhez a brazil pop sztár, Cláudia Leitte csatlakozott, hogy együtt adják elő a hivatalos FIFA Világ Kupa dalt. (We Are One (Ole, Ola)).

lndependent.co.uk



USA

Hilton Worldwide új márkát indít a piacon a „Curio”-t

A globális portfóliót egyéni és egyedi „házakkal” egészíti ki 

A napokban jelentette be a Hilton Worldwide, hogy elindítja új márkáját a „Curio – Collection by Hilton”-t, a márka első házait. A Curio 4 és 5 csillagos önállóan működő hoteleket ölel fel, amelyek a székhelyüknek megfelelő stílussal rendelkeznek. Az első szándéknyilatkozatok 4 szállodával kerültek aláírásra: SLS Las Vegas Hotel & Casino Nevadában, Sam Houston Hotel Houstonban, Texas államban, Hotel Alex Johnson Rapid City, Dél-Dakotában, valamint Franklin Hotel Chapel Hill-ben, Észak-Karolinában. Hamarosan csatlakozik Portland és Oregon is. 

Az SLS Las Vegas Hotel Las Vegas északi végén az egykori Sahara Hotel területén fekszik és 2014 végén nyitja meg kapuit a közel 415 Millió dolláros felújítást követően, amellyel további 230 000 négyzetméterrel, 1620 szobával és lakosztállyal várja a vendégeket körülbelül 2800 négyzetméteren. 

events-magazine.de


A Mirror létrehozott egy digitális büntető lövő rendszert a futball fanatikusoknak. 

A „The Mirror” újság megadta a lehetőséget a labdarúgás rajongóknak, hogy virtuálisan vegyenek részt bűntető rúgásban Manuel Neuer és Thibault Courtois ellen a Wembley Futball Klub-ban, mindezt a számítógépük, tabletjük,v vagy okos telefonjuk mellől. 

Miután a Mirror olvasói a német Manuel Neuert és a belga Thibault Courtois-t szavazták a „legfélelmetesebb” védőknek, akikkel az angoloknak szembe kell szállni, valamint a londoni Webley Futbal Klubot a legismertebbnek, a Mirror egy egyedi ötlettel állt elő. 


Egy futbal-tréner gépet úgy módosítottak, hogy a világból bárhonnan irányítható legyen. A The Mirror olvasói real-time célozhattak és kapura lőhettek a kapusoknak a egyszerűen a számítógépük, tabletjük, vagy okos telefonjuk irányításával. 

Bárki, aki azt remélte, hogy rést talál Neuer vagy Courtois pajzsán, bejelentkezett, kiválasztotta a lövés helyét és a többit pedig már intézte a gép. A többszáz résztvevős akció 82 pontot hozott Angliának és 114 védést Neuer-nek, aki ezzel megnyerte a kihívást.
eventmagazine.co.uk

Belgium

10 dolog, amit nem tudtunk a TomorrowLand Fesztiválról 

Ha nyár, akkor Fesztivál. Nem csak Magyarországon, de Belgiumban is. Tomorrowland  a legnagyobb elektronikus zenei fesztivál Európában. Az egyedi pszihedelikus karniváli hangulata mellett elektronikus és dance zenei irányzata határozza meg még jobban, amely hasonló stílusokat is felölel mint a trance, house, rave.

A fesztiávl 2014-ben ünnepli a 10. évfordulóját, amelyet ennek örömére már két hétvégén tartanak (a szokásos egyhez képest). Idén július 17. és 21., valamint július 24. és 28. között rendezik. Mindkét hétvége alapvetően megegyezik, de idén megkétszereződik az idő és a résztvevők száma is az évforduló alkalmából. 

A fesztivál számos sajátossággal rendelkezik. Kezdve a bérelhető telefon akkumulátorokkal, a fém érmékkel történő fizetéssel, vagy a DreamVill elnevezésű „kemping városrésszel”, amelynek saját péksége, boltja, sőt még hentese is van.

a tíz dolog pedig…

TomorroLand Belgiumban, Boom-ban kerül minden évben megrendezésre 

Valószínűleg nem is lehetne jobb neve egy városnak, amely a világ legnagyobb dance zenei fesztiváljának ad helyet. 

Paul Oakenfold játszott volna a második TomorrowLand Fesztiválon 

Még a poszterek is elkészültek, őt promótálva, de le kellett mondani a a Madonna koncert turné kötelezettségei miatt. 

A 2010-es Tomorrowland „himnusz”  elérte a belga slágerlista 5. helyét 

Dada Life, Dimitri Vegas & Like Mike és Tara McDonald’s Tomorrow (Give into The Night) című számát visszatapsolták  2010-ben a nagyszínpadon és a legmagasabb eladási rátákat is súrolt a TomorrowLand himnusszal



A 2013-as TomorrowLand jegyeket 1 másodperc alatt adták el 

Míg a „full madness” elnevezésű bérletek eladása 35 percet vett igénybe 2013-ban, minden további jegy körülbelül 1 másodperc alatt kelt el a  2013-as Fesztiválra. 

TomorrowLand megnyert a 27. Nemzetközi Dance Music Awards  első helyét a „Best Music Event” kategóriában 

2012 óriási sikert hozott a fesztiválnak. A 75 országból érkező 185 000 résztvevőt számláló fesztivál még külön megállapodást is kötött a Brussels Airlines-al, hogy a fesztiválra érkezőnek exkluzív csomagárat biztosítsanak. 


2012-ben TomorrowLand Európa legnagyobb Óriáskerekének adott helyet. 

A Brussels Airline „Felhő Járója” 60 méter magasba emelte a résztvevőket, amely bárki számára elérhető volt TomorrowLand résztvevői közül. 


TomorrowLand dekorációja, szent és sérthetetlen, ha szabotálod, akkor kikísérnek a helyszínről. 
Lehet, hogy fizettél, hogy bejuss, de a szervezők nagy energiát fordítanak a dekorációra. Így, az egyik nagyon fontos szabály (írott és íratlan) TomorrowLand-ben, ha valaki megrongálja a dekorációt, akkor azonnal eltávolítják a helyszínről, amennyiben rajtakapják.


A „Szerelem Temploma”, ahol félelem nélkül léphetsz be

Teljesen komolyan és nem a hagyományos értelemben vett templomról beszélünk…  A Szerelem Temploma a „szerelmesek” minden típusát fogadja: hosszú távú, rövid távú, egészen új keletű (ami azt jelenti 10 perce találkoztatok). A templomban egy ágy várja a párokat, óvszerrel, zsebkendővel. Sőt apácák még őrt is állnak az ajtó előtt, amíg a szerelem kiteljesedik…


A 2012-es TomorrowLand after movie 95 millió megtekintést ért el. 

Ez mostanra 113 Millió fölött jár. A fesztivál játék határozottan megváltozott ezután a film után. Jól összerakott film volt és arra ösztönözte a többi fesztivál szervezőjét is, hogy minél jobban jelen legyenek. (http://www.youtube.com/watch?v=UWb5Qc-fBvk&feature=kp) 

TomorrowLand jegy helyett karkötőt ad.

A bejutás egyszerűséítésre törekedve (és persze a kevesebb fa kivágására) Tomorrowland karkötőt ad azoknak, akik jegyet váltanak. Méghozzá perszonalizált karkötőt, amely a fesztáválra és a kempingbe egyaránt érvényes. Ezt a szokást az amerikai TomorrowWorld fesztiválon is meghonosították. as well. 

wikifestivals.com; doandroidsdance.com