2014. május 9., péntek

Telenor Jövőkutató Szimpózium by Bo

Rendezvényszervező tagügynökségünk, a Bo Event szervezte a Telenor idei – sorrendben a harmadik – Jövőkutató Szimpóziumát 2014. április 15-én délután a Telenor Házban Törökbálinton. Az esemény a média- és szórakoztatóipar jövőjének témáját járta körül többek között olyan kérdésekre keresve a választ, hogy milyen tartalmak lesznek a mobilunkon néhány év múlva és merre tart a két ágazat.

A rendezvényen az iparág vezető szakértői, nemzetközi és magyar tartalomgyártó és –forgalmazó csatornák vezetői vitatták meg, hogyan látják a zene, a film és a televíziózás jövőjét. Jelen volt többek között Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója, Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója, Dirk Gerkens, az RTL Klub elnök-vezérigazgatója, valamint a népszerű televíziós műsorvezető, Till Attila is; az esemény házigazdája pedig Kutas István, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója volt. 

A Jövőkutató Szimpózium catering partnere a felkapott újlipótvárosi Sarki Fűszeres volt. Az esemény és az épület hangulatához igazodva, a vendégek ültetését design bútorokkal oldotta meg a Bo: vegyesen fehér, fekete és natúr fa színekben. Az ötletes kifutós színpad megoldás célja az volt, hogy az előadókat közelebb hozza a közönséghez, amely szakmai újságírókból, médiakutatókból, és a szórakoztató ipar különböző területeinek képviselőiből állt.

Az interaktivitás jegyében a népszerű „kockavetítést” vonultatta fel a Bo. Ez nem más, mint egy három oldalán belülről megvetített doboz, amely egy 180 fokos kamerafelvételt képes megjeleníteni, 3 méteres magasságban, és amely vetített tartalmat a vendég az RFID (Radio Frequency Identification) technológiának köszönhetően egy mozdulattal meg tud változtatni. A Telenor eseményén a doboz stílszerűen a jövő mozifilmjét volt hivatott a közönség elé tárni, ahol a néző dönti el, épp melyik nézőpontból szeretné megnézni ugyanazt az akciójelenetet: egy terepjáróból, egy gliderről vagy a motoros szemszögéből – mindezt egyetlen mozdulat segítségével, az RFID kocka elfordításával.

A Telenor 2007 óta működik együtt a Bo Event-tel.


Íme néhány kép az eseményről (Fekete Csaba fotós munkája):