2014. május 8., csütörtök

A LEGŐRÜLTEBB REKLÁMAJÁNDÉKOK 

A bizbash.com összegyűjtötte a gyakori rendezvénylátogatók legkülönösebb ajándékait, amit valaha kaptak a vendégek – a listán szerepel logózott krumplipucoló, mini proszívó vagy éppen a kültéri dekor tégla.

Mind a rendezvényszervezők, mind a résztvevők megegyeznek abban, hogy ha búcsú, vagy welcome ajándékról van szó, annak valahogy kapcsolódnia kell a rendezvényhez magához.

A szervezők sajnos gyakran esnek abba a hibába, hogy fölösleges szórólapokat, vagy terjedelmes prospektusokat küldenek, de a használhatatalan reklámtárgyak sora is elég hosszú.  Ezzel szemben vannak azok a vendéglátók, akik valamilyen rendkívülire és emlékezetesre törekednek, amelye persze magában hordozza a rizikót, hogy a vendég csalódik, vagy teljesen „összezavarodik”. 

A bizbash.com kifaggatott pár rendszeres rendezvény látogatót.

“Európában egy rég elfeledett Mercedes-Benz márka indító eseményén, egy nagy hűtőládát kaptam, amit a szivargyújtóba lehet dugni. Mindaddig lenyűgözőnek találtam az ajándékot, amíg rá nem jöttem, hogy csomagolás híjján és a mérete miatt egyszerűen nem tudom haza vinni.” Jean Jennings, elnök és vezető szerkesztő,  Automobile Magazine

“Chrome Hearts  az egyik kedvenc márkáim közé tartozik, ezért nagy izgalommal töltött el, hogy egy ilyen luxus márka Karácsonyi ajándékát bontogathatom. Amíg ki nem derült, hogy egy csomag krumplit és egy logózott krumplihámozót kaptam… Bár hiszitek, vagy sem, a mai napig ezt a hámozót használom!”

Isabel Dupré, stylist

“Egyszer egy Szex Pozíciók című színező könyvet kaptam. Csak később vettem észre, hogy az iroda összes dolgozója szép lassan elkészítette a saját példányát. Mind tanultunk valamit…” Jeff Carvalho, partner és szerkesztő, High Snobiety and Selectism

“2012-ben a Target 50. évfordlóján a parti végén egy nagyon nehéz ajándékcsomagot vettem át és pontosan úgy éreztem magam, mint Charlie Brown Halloween-kor (Snoopy rajzfilm egyik főszereplője) – ’Egy követ kaptam…- , mert tényleg egy tégla volt a csomagan. Persze értékeltem a gesztust, mivel a tégla a Target első üzletének az egyik téglája volt. Sőt később felfedeztem a téglában rejlő edzési lehetőséget is, így elég hasznos ajándéknak bizonyult” Liz Lange, fashion designer

“ Egy alkalommal miután Marc Jacobs-ra több, mint két órát vártam még 2007-ben, a PR csapata kiengesztelésül egy gyémáttal kirakott, krokodilbőrszíjas órát küldött. Tudom, hogy körülbelül hányan vettek részt aznap este, úgyhogy elég drága bocsánatkérésnek bizonyult ez számukra. De bocsánatkérés elfogadva! 
Sasha Charnin Morrison, divatrovat főszerkesztő, Us Weekly

“Évekkel ezelőtt egy Martha Stewart könyvbemutatón vettem részt. Távozáskor egy óriási táskát kaptunk, ami persze a sajtóközlemény mellett tartalmazott jó pár csecse-becsét, és emellett egy réz serpenyőt is. Kaptam egy pár különös tekintetet a metrón, és jót mosolyogtam, hogy New York utcáin egy serpenyővel sétálok.”

Abby Bassett, senior producer, CNNMoney

“Egyszer a Degree Dezodor-tól egy öltöző szekrényt katpam – olyan igazi életnagyságú, amit az edzőtermi öltözőkben látsz – tele a termékeikkel.”  Nic Screws, senior fashion market editor, Esquire

INSPIRÁLÓ DEKORÁCIÓK A NEW YORK FASHION WEEK-RŐL

 A csípős időjárás és a hő kicsit sem fagyasztottam meg a februári show hangulatát, ahol nem kisebb tervezők, mint Marc Jacobs, Diane von Furstenberg és Tom Browne készítették a látványos installációkat – élénk grafikákkal, felhőkkel, vagy éppen csokoládéval. 

A new york-i Fashion Week leírására talán az lenne a legtalálóbb szó, hogy skizofrén. 

Az idei show nem kis kihívás elé állította a rendezőket és a kereskedőket egyaránt. Kezdve az időjárási viszontagságokkal és a legutóbbi show alacsony résztvevőszámáról nem is beszélve. Sok tervezőt inspirált – nem meglepően – az extrém időjárás, de senki nem hagyta, hogy az anyatermészet eltántorítsa az egyedi ötletektől. 

Jason Wu Ősz 2014 – Márvány kifutó

Jason Wu  őszi show dekorációja  ( február 7., 82 Mercer, SoHo, Bureau Betak) fekete textilbe csomagolt az egyébként fénnyel elárasztott padlásteret, a székeket feltűnően szorosan a márványhatású kifutó és a boltívek mellé helyezte.  „ Bensőséges, klasszikus, egy csipet szürrealizmussal keveredve.“ mondta Alex de Betak a dekorációról.

Moncler Grenoble Ősz/Tél 2014-2015 – Lengő operaénekesek

Moncler kihasználta Manhatten egyik legnagyszabásúbb helyszínét a február 8-i Moncler Grenoble bemutatóra. A divatos olasz síruházati márka elfoglalta a Hammerstein Báltermet erre a napra, hogy egy Villa Eugenie „vígoperát” állítson színpadra. 

Az esemény 10 operaénekessel büszkélkedhetett a Pendulum Kórusból, akiket egy-egy mozgó ingára állítottak, miközben énekeltek. Mindezt egy megvilágott 60 boxos színpadháttér előtt, ahol a kollekció egy-egy darabját viselték a modellek. A közel 30 perces előadás rendhagyóan pontosan kezdődött, hogy a tervezők átérjenek az Alexander Wang bemtatóra.



Alexander Wang Fall/Winter 2014 – Hőre változó bőrruhák

Alexander Wang február 8-án a Duggal Greenhouse-ban rendezte show-ját, amely a rendezők türelmét és határait egyaránt tesztelte. A helyszín, amely azt hirdeti magáról, hogy „napenergiát, organikus levegőtisztítást és környezetbarát megoldásokat alkalmaz az épületben” – egy olyan installációt biztosított a Prodject által megálmodott show-nak, amely az extrém körülményekre és a túlélésre összpontosított. 

A high-tech és „eszes” fináléban, a több tucat modell teljes sötétségben foglalta el a helyét a kifutó szélein. Ahogy a kifutó belső, mozgó köre elindult, megállt és a modellek a fém ventillátorok elé kerültek, a hőre reagáló bőr ruhák színt váltottak – feketéről kékre, vagy sárgáról lilára változtak – majd lassan elhalványultak, ahogy a ventillátor tovább fordult. 




















Diane von Furstenberg Ősz 2014 – Bátor színek

Diane von Furstenberg kihagyott egy szezont a Lincoln Center-nél, hogy a Spring Studios február 9-i show-ján részt vegyen, amelyt törénetesen az mára ikonikussá vált „wrap dress” (átkötős ruha) 40. évfordulóját ünnepelte. A Betak Bureau által tervezett helyszínt egy szóval lehet a legjobban jellemezni: bátor. Bátor és feltűnő printek és grafikák egészítették ki a lebegő ablakokon átszűrődő manhattani égboltot.

Megnyitó Show Őszt/Tél 2014 – Csokoládéfal

A hóvihar egy másik estéjén, feburár 9-én tartották a megnyitó ceremóniát, ahol a Spring Studio-t Villa Eugenie Charlie és a Csokigyár mására alakította át.  A meghívók arany jegyek voltak, és minden párra egy doboz csokoládés jutott, amelyet Callebaut készített. A fő látványossága a csokival töltött éjszakának – és persze tisztelgés Belgium előtt az ország kiemelt csokoládé beszállítója előtt – a kifutó fehér háttere, amelyen 900 kg olvasztott csokoládé folyt le. Méltó befejezésként a vendégek egy bögre forró csokit kaptak, amellyel útra kellhettek a zord időjárásban. 

Marc by Marc Jacobs Ősz 2014 – BMX pálya

Marc Jacobs egy új tervező csapattal vágott neki a Fashion Week-nek. A szokásos helyszíntől eltérően idén a Pier 36 adta a helyszínt a február 10-i bemutatóhoz. A designer csapat fogta a 25000 négyzetméteres helyszínt és BMX pályává változtatta visszafordítókkal, furnérlemezből készült kifutóval, és 650 főre elegendő székkel. 

Peter Pilotto és Target Indító Party

A Peter Pilotto és Target közös együttműködésének indításaként került megrendezésre a febuár 6-i partija a Gotham Hall-ban. A késő esti fesztivál és shopping night 700 vendéget fogadott, akik elmerülhettek a printek és színek világában, amely Pilotto esztétikai világát reprezentálta. Gyújtópontként egy mozgó installáció szerepelt, amely ötvözte a zenét, a fényeket, videomappinget és a LED kivetítőket. Egy csapat modell meghatározott időközönként feltűnt a tükrökkel ellátott kifutón és ösztönözte a résztvevőket, hogy az Instaprint-re fotózzanak és megosszák a képeket. 



Russia

Sochi Téli Olimpia 

A Sochi Téli Olimpia záró eseményét a Fisht Olimpiai Stadionban tartották, amellye méltón koronázták meg az eseményt.  A következő téli olimpiát Pyenoghcang-ban, Dél- Koreában 2018-ban követhetjük nyomon. 

Az olimpiai játékok, hogy mindig most is vasárnapi napon értek véget, ahol eloltják az Olimpiai lángot. Ezalkalommal egy óriás medve fújta el a lángot, a csillogó és érzelmes ceremónia végén. 

Az esmény elején, amely majdnem 2 óránál is tovább tartott, a szervezők bizonyították humorérzéküket és hogy rendelkeznek nem kis öniróniával. 

Amikor körülbelül 700 táncos épp az Olimpiai köröket formázta a Fisht Stadion talaján, az ötödik karika késve alakult meg, utalva ezzel a nyitó ceremónia bakijára.

Nagy volt a derültség, amikor a nézők felismerték mi is történik, majd egy teltházas ujjongásnak lehettek tanúi, amikor végül megalakult a teljes kör. 


Persze Sochi sem maradhatott le a londoni „testvérétől”.

A megnyitó több elemében is visszidézte a londoni nyitó esemény momentumait.  Danny Boyle Olimpiai karikái szikrázó fényben úsztak, amit az ipari forradalom tüze gyújtott, Konstantin Ernst csillogó hópelyhekből álmodta meg az öt karikát, bár az egyik nem nyílt ki véletlenül. 

Boyle villodózó „pixelekkel” dekorálta a stadiont, amely egy hatalmas vetítési felületet eredményezett. Ernst mindenkinek adott egy óriás színes LED-el ellátott medalliont, amivel a Fisht Stadium egy óriás diszkóvá változott. 

De nagyot alakított a Belügyminisztérium kórusa is, akik a Daft Punk Get Lucky című dalát és a Queen We are the Champions-t adták elő, majd a hostessek arra ösztönözteék a nézőket, hogy megöleljék egymást, és ez még mind azelőtt volt, hogy a T.A.T.U. megjelent volna.



UK

HTC stand a  Mobil Világ Kongersszuson 
Az SSG ügynökségét kérte fel a HTC, hogy az ideji Mobil Világ Kongesszuson (2014. febr. 24-27.) Barcelona-ban egy emlékezetes standot alkosson a márkának.

Már ötödik éve dolgozik az ügynökség ezen a projekten, idén 800 négyzetmétert kellett interaktív zónává alakítaniuk. 

Az UEFA szponzorációra fókuszálva a standon freestyle futball bemtutatókat és a Champions League díj kiállítást is szerveztek. 






















eventmagazine.uk.co