2013. október 18., péntek

„Egy cél – egy csapat” – Generali Sportnapot szervezett a Bo Event

2013. szeptember 6-án Bo Event tagügynökségünk szervezte meg a Generali közel 2000 fős sportnapját. Az eseményre a cég alkalmazottai és üzletkötői érkeztek, a vidéki kollégáknak a megyeszékhelyekről ingyenes buszjáratokkal volt lehetőségük a rendezvény helyszínére, a népligeti FTC Sporttelepre érkezni.

A buszokra a Multeam360 Csoport tagja, a Digitalwave által kialakított, külön a rendezvényre felépített microsite-on tudtak jelentkezni a meghívottak. Ugyanitt adhatták le jelentkezésüket arra a tízféle sportágra, amelyet a közel negyven kipróbálható aktivitás közül előzetes nevezéshez kötöttek a szervezők. Közülük a legnagyobb érdeklődés, nem meglepően, a kispályás futballt övezte, mellette azonban egy kevésbé sportos program, a bográcsfőző verseny örvendett a legnagyobb sikernek. Azoknak, akik nem tudták előre eldönteni, mennyire lesznek aktívak a rendezvény napján, természetesen olyan programokkal is készültek, amelyre a helyszínen tudott bárki jelentkezni: rendeztek villámtornákat például tollaslabda, darts, szkander, sakk, fűröplabda sportágakban, kipróbálhatta magát bárki vízilabda és kézilabda kapura dobásban, dekázásban, falmászásban, szumóban, vagy akár a biciklis akadálypályán is. A csapatversenyek érmei mellett a Generali azoknak is díjazta a teljesítményét, akik nem versenyeztek, csak kipróbáltak sportágakat – aki 5 különböző aktivitásban részt vett és ezt pecsétekkel igazolta, piknik pokrócot és „igazi sportember” elismerő oklevelet kapott.  

Az esemény megtervezésekor a szervezők célja az volt, hogy olyan széleskörű programot dolgozzanak ki, amelyben mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő kikapcsolódást – így került a programpontok közé például az arctorna és a greenbox fotózás is. Ugyanakkor a testmozgásra erős motivációt adhattak azok a meghívott hírességek is, akik teljesítményükkel példát mutathatnak bárkinek – Katus Attila hatszoros Európa bajnok aerobik oktató tartotta a bemelegítést a csapatnak, illetve előadóként vendégszerepelt a rendezvényen Benedek Tibor, Kropkó Péter, Rózsa Csilla és Mocsai Lajos is, mellettük a sport pszichológiai hátteréről hallgathattak meg a résztvevők előadást Dr. Bagdy Emőkétől.  
A sportversenyek lezárultával kezdődött meg a nap igazi közösségi programja: a cseh és a magyar Generali fociválogatott mérkőzése. A fordulatos mérkőzést Hajdú B. István közvetítette, a győztes pedig a magyar válogatott lett. A meccs után a csapatok és a szurkolók Karsai Zita közreműködésével felállították a legtöbb résztvevővel zajló tömeges tánckoreográfia-tanulás és -bemutatás magyar rekordját, közel 800 fő részvételével.

A meccs és a rekordkísérlet után már csak az ünneplés pillanatai következhettek: az előzetes nevezéssel lezajlott sportprogramok díjátadói és a zárókoncert, amelyen az Abrakazabra zenekar, Tóth Vera, Somló Tamás és Kocsis Tibi szórakoztatták a közönséget.

A legutóbbi Generali Sportnapot közel 20 éve rendezte a biztosítóóriás, az esemény felelevenítésével az volt a céljuk, hogy tartalmas kikapcsolódást és emlékezetes közösségkovácsoló élményt nyújtsanak dolgozóiknak. A Bo jóvoltából méltó módon tért vissza ez a nagy sikerű vállalati tradíció szeptember 6-án.

Néhány kép a jó hangulatú eseményről: