2013. április 25., csütörtök

Médiással bővült a Multeam360

2013. április 25. – A Berg Média is a Multeam360 tagja lett. Az ügynökségcsoportot 2010-ben három cég hozta létre, mára hatot tömörít.

A médiaügynökségi oldal is megjelent a Multeam360-nál, miután az ügynökségi csoporthoz csatlakozott a Berg Média – mondta el a Kreatív Online-nak Radácsi Pál, a három évvel ezelőtt létrejött Multeam360 ügyvezetője. A csoportot akkor a rendezvényes területen tevékenykedő Multeam Events, az online megoldásokat alkalmazó Digitalwave illetve a pr-kommunikációs feladatokat ellátó Stern Communications hozta létre az egyéni ügyfeleik átfogóbb kiszolgálása miatt.

Tavaly a Berg Média előtt két másik cég is a Multeam360 tagja lett: a szintén rendezvényes Bo Event és a stratégiai kommunikációs területet erősítő UP Advertising.

Radácsi Pál hangsúlyozta, hogy a Multeam360 továbbra sem egy nagy integrált ügynökség, hanem egy olyan csoport, ahol mindenki a saját területét látja el, és a felmerülő ügyféligénynél azonnal tudnak reagálni. Mint a fenti felsorolásból kiderült, a csoportnál a hat ügynökségből ketten ugyanazért a területért felelnek, vagyis nem kötötték ki feltételül, hogy egy-egy szakterületre csak egy tagjuk lehet.

„A tenderekre nem a Multeam360-at hívják, hanem az egyes ügynökségeket. Viszont az elbírálásnál jól jöhet, hogy az adott cég a csoporthoz tartozik, mivel ha a megbízás része olyan feladat, amit egy másik Multeam360-as tagügynökség tud ellátni, akkor azt rá tudja bízni. Mi érdekközösségben dolgozunk, ugyanakkor nem csak együtt láthatunk el megbízásokat, hanem például külső céget is választhatunk konzorciumi partnerül” – magyarázta az ügyvezető.

A Multeam360 a hat ügynökség ernyőmárkája, amelynek arculata az elmúlt hetekben újult meg. A tagügynökségek neve, arculata és vezetőinek pozíciója nem változik, de a névjegyekre, emailekre odakerül, hogy a cég a csoport tagja. Az ügynökségek egyelőre összeköltözést sem terveznek.