2013. augusztus 29., csütörtök

Hankook abroncsadományozási program a Stern és Digitalwave jóvoltából

Két tagügynökségünk, a Stern Communications és a Digitalwave közreműködésével folytatódik 2013-ban a Hankook egyedülálló Abroncsadományozási Programja a vállalat átfogó CSR stratégiájának részeként, amelyet a Stern dolgozott ki 2012-ben „Hankook Értékteremtő Program” néven. Az adományprogram keretén belül a gumigyártó tavaly több mint 1300 téli gumiabroncsot ajánlott fel három országos szervezetnek – az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, és a Magyar Vöröskeresztnek – egy nagyszabású sajtótájékoztató keretén belül novemberben a Stern szervezésében. Az adomány összértéke több mint 20 millió forint volt, így ez volt minden idők addigi legnagyobb abroncsadománya Magyarországon.

2013-ban a Hankook célja az volt, hogy olyan kisebb szervezetek számára is segítséget tudjon nyújtani, amelyek méretükből fakadóan más módon nagyon ritkán és csak nagy erőfeszítések útján jutnának támogatáshoz. Ennek megvalósítására a Digitalwave egy önálló, Hankook-dizájnnal ellátott microsite-ot fejlesztett a Stern koordinációja mellett, amely a www.hankookadomany.hu oldalon érhető el. A társadalom számára fontos szolgálatot tevő alapítványi és egyesületi formában működő közhasznú szervezetek igényelhetnek itt legfeljebb 12 darab, azaz 3 garnitúra gumiabroncsot a gumigyártótól egy hónapon keresztül 2013. augusztus 22. és 2013. szeptember 25. között. A kedvezményezett szervezeteket ezt követően a Hankook választja ki a program anyagi kerete erejéig és a kért abroncsok elérhetőségének függvényében, majd elektronikus úton értesíti 2013. október elseje után.

A Hankook Abroncsadományozási Program kiemelkedő példája annak, hogyan vállalhat szerepet Magyarországon egy nagyvállalat a társadalmi felelősségvállalásban, és egy újabb ékes bizonyítéka a Multeam360 tagügynökségei közötti sikeres és eredményes együttműködésnek.