2013. június 6., csütörtök

Ázsiai filmektől a Magic Burgerig

Jácint, az UP Advertising vezetője ajánl filmet, könyvet és sok minden mást a Kreatív cikkében:

Tévé helyett inkább filmet néz, és leginkább wakeskate-ezni jár Goneth Jácint, az Up Advertising kreatívvezetője.

Könyv: Nassim Nicholas Taleb A fekete hattyú című könyve jó ideje listavezető nálam. A szakmámban ez furcsán hangzik, tudom, de én alapvetően reálgondolkodású vagyok, anno imádtam a matekot, és azóta is excelben vezetem az életem. Vonz a valószínűtlenség, amiről egyébként a könyvben kiderül, hogy nem is létezik, mert minden, ami valószínűtlen, utólag könnyen magyarázható. Aki úgy dönt, elolvassa, ne számítson írói bravúrra és feszítő izgalmakra: ebben az elmélet a lényeg, ami egyébként sok mindenre magyarázatot adott az életemben.

Film: Nyilván a Star Wars. De ezzel minden, korosztályombeli pasi így van szerintem. A sorozatból a 77-es Csillagok háborúja a kedvenc. Ha magyar filmet kell mondanom, akkor az a Papírrepülők, és nem csak azért, mert Szabó Simi barátom munkája :) Imádom az ázsiai filmeket. Favorit a Dumplings. Az emberi hiúság témakörét feszegeti. A Titanicon csíptem el évekkel ezelőtt, szusievés után nem ajánlott. Szintén toplistás a A hét szamuráj és a Tigris és Sárkány - utóbbiban az operatőri munka és a látványvilág fogott meg.

Zene: Kedvenc nemzetközi album: A Cowboys from Hell a Panterától. Oldschool darab, halhatatlan heavy metal. Magyar kedvenc: IHM - A kényelmetlen lemez, és akkor erről - ha már terror, akkor - a Közelítő távolító.

Amit most megnéznék élőben: Paloma Faith Kedvenc koncert-DVD: Peter Gabriel – 2003 Growing Up tour Színdarab A TÁP Színházat csípem, bármelyik darabjukra szívesen elmegyek. Vermes Kata fotója a Rolóból (Forrás: Táp Színház)

Tévéműsor: Nincs olyan, ami leköt, inkább filmeket nézek.

Rádióműsor: A hét mesterlövésze volt a Cafén, azóta nincs olyan, amit kedvencemnek neveznék vagy ajánlanék.

Kiállítás: A Ludwig az abszolút kedvenc, ott most A meztelen férfi, előtte pedig a Robert Mapplethope-tárlat is zseniális volt. A Szépművészetiben a Helmut Newton-kiállítást sem érdemes kihagyni. Bécsbe szeretek még kijárni, a Museum Quarterben nem igazán lehet csalódni.

Étterem: Mostanában elég jó a felhozatal, és nyilván hangulatfüggő, hogy épp milyen ízekre vágyom, de a Magic Burger toplistás szerintem. Nem csípem a flancot.

Kávé: Latte cukor nélkül.

Újság: Online nyomom.

Kirándulás: Mindenhova mindig. Tavasszal szeretek kitekerni Szentendrére, nyáron vízpart, télen pedig a hegyekbe megyek.

Sport: Wakeskate-ezek és bringázok.

Program: Abszolut favorit Delov Jávor dobleckéi, bár egy sportbaleset és a szigorú menetrend miatt most ezt lightosan nyomom. Innen is elnézést ;)

(a teljes cikk itt olvasható)